Weegschaal: 24 September - 23 Oktober

Geldzaken

In financiële aangelegenheden lijken Weegschalen voor anderen lichtzinnig en onlogisch te zijn. Dit komt doordat Weegschalen meer geïnteresseerd zijn in geld verdienen voor anderen dan voor henzelf. Maar toch ligt er een bepaalde logica achter deze financiële opstelling. Weegschalen weten namelijk dat alles en iedereen mat elkaar in verbinding staat en dat je onmogelijk een ander kunt helpen in de wereld vooruit te komen zonder dat je daardoor zelf ook vooruit wordt geholpen. Aangezien het bevorderen van het inkomen en de positie van zijn partner meestal leidt tot een versteviging van de relatie, kiest de Weegschaal ervoor dit te doen. Wat kan er nou leuker zijn dan een relatie opbouwen? Weegschalen die zichzelf verrijken ten koste van anderen, moet je met een lampje zoeken.

Schorpioen is de heerser van het tweede zonnehuis van het geld van de Weegschaal, waardoor hij een buitengewoon inzicht heeft in financiële zaken. De Weegschaal bezit de kracht om zich op die dingen te concentreren op een manier die een schijnbare onverschilligheid maskeert. Het is zelfs zo dat vele andere tekens bij de Weegschaal om financiële raad en advies komen.

Gezien hun sociale vaardigheden spenderen Weegschalen vaak grote sommen geld aan het organiseren van gezellige bijeenkomsten en vertier. Ze vinden het ook prettig anderen te helpen wanneer ze in moeilijkheden zitten. Weegschalen zullen zich heel wat moeite getroosten om een vriend in nood te kunnen helpen, zelfs als ze daarvoor zelf geld moeten lenen van anderen. Weegschalen zorgen echter altijd dat ze hun schulden terugbetalen en ze proberen dat ook altijd te doen zonder dat je ze eraan hoeft te herinneren.

Matt Damon.png

Element
Lucht 


Heersende
Venus

Carriere
Maan

Gezondheid
Neptunus

Geld
Pluto

Huis & Haard
Saturnus